Zelenina

Artyčok

Artyčok (Cynara scolymus) je...

Brokolice

Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis...

Čekanka

Čekanka listová (Cichorium endivia) je...

Celer

Miřík celer (Apium graveolens) je dvouletá...

Černý kořen

Hadí mord španělský (Scorzonera...

Česnek

Česnek kuchyňský (Allium sativum),...

Chřest

Chřest lékařský (Asparagus officinalis),...

Cuketa

Cuketa je kultivar jednoleté z

Dýně (tykev)

Tykev obecná (cucurbita pepo, nazývaná...

Fenykl

Fenykl obecný (Foeniculum vulgare) je léčivá...

Kapusta

Hlávková kapusta (Brassica oleracea convar....

Kedluben

Kedlubna Pěstuje se pro svou...

Kimči

Kimči ...

Křen

Křen selský (Armoracia...

Květák

Květák neboli...

Kysané zelí

Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové...

Lilek (baklažán)

Lilek vejcoplodý, jinak...

Locika

Locika setá, neboli locika...

Mrkev

Mrkev obecná (Daucus carota) je rostlina...

Okurka

Okurka setá (Cucumis sativus) je rostlina...

Paprika

Paprika (Capsicum)...

Pastinák

Pastinák setý (Pastinaca sativa), lidově...

Pažitka

Pažitka pobřežní (Allium schoenoprasum)...

Petržel

Petržel (Petroselinum)...

Rajče

Rajče jedlé, též lilek rajče (Solanum...

Rebarbora

Rebarbora (Rheum rhabarbarum)...

Ředkvička

Ředkvička je kořenová...

Řepa červená

Řepa červená (Beta...

Řeřicha

Řeřicha zahradní, též řeřicha setá, je...

Romanesco (květák)

Romanesco je jedlá rostlina...

Špenát

Špenát (Spinacia) je rod rostlin...

Zelí

Hlávkové zelí je rostlina pěstovaná...